Mosonmagyaróvári Életfások decembere

December 2-án tartottuk meg az év utolsó rendezvényét a 25.  Adventi bemutatkozó műsorunkat.

A programot kézműves foglalkozással kezdtük, amelybe a gyerekek mellett a szülők is bekapcsolódtak. Az ötféle foglalkozáson különféle karácsonyfadíszek készültek. A legnagyobb sikere a mézeskalács díszítésnek volt. A programot egyesületi tagjaink kiállításának megnyitóval folytattuk. Megcsodálhattuk Giczi Dóra színes grafikáit, Bejczi Barbara rézkarcait, valamint Mäh Zoltán fotóit. Közben elkészültek a szendvicsek is, asztalra kerültek a családok által hozott sütemények is.

A tárlat megtekintése után Mikulás csalogató éneklésbe kezdtünk, és szerencsére sikerrel jártunk. A hosszú útról érkező Mikulást a gyerekek versekkel, énekekkel, zongora előadással köszöntötték.

A gyerekek kicsik és nagyok mind felsorakoztak a nagyon kedves Mikulás előtt. Mindnyájan ajándékot kaptak mert saját bevallásuk szerint mindenki jó volt.

Az estét büféasztal melletti beszélgetéssel zártuk. Boldog adventi készülődést és áldott ünnepeket kívánva búcsúztunk el egymástól.

December első hetétől irodánkban rendszereztük és csomagoltuk az összegyűlt adományokat. A saját gyűjtésű tartós élelmiszer mellett, kaptunk adományt a NOE-tól, érkeztek adományok több magánszemélytől és a Baptistáktól is. Több napon keresztül vártuk családjainkat. 120 családot ajándékoztunk meg az összegyűlt adományokból. Ez az ajándékozás arra is jó, hogy mindenkivel váltottunk néhány szót, többekkel hosszabban is elbeszélgettünk. A rászoruló családjainkra különösen odafigyeltünk, személyre szóló ajándékcsomagot is átnyújtottunk számukra.

Orbán Józsefné az egyesület elnöke

Vissza a kezdőoldalra