Civil koszorúzások március idusán

Március 15-én délután 1 órakor kezdődtek a civil koszorúzások a magyaróvári ’48-as emlékhelyeken. A találkozási pont a magyaróvári temető volt. Minden emlékhelyen vers hangzott el a Győri SZC Hunyadi Mátyás Technikum diákjai tolmácsolásában, akiket Csicsai Ferenc és Dr. Kissné Németh Éva tanárok készítettek fel.

A temetőben Soós János sírjánál Szőllős Péter 11.H. osztályos tanuló szavalt és Csicsai Ferenc tanár mondott ünnepi köszöntőt. A Széchenyi István emléktáblánál Alföldi Bianka 10.B. osztályos tanuló mondott verset és Moldoványi Géza, a Széchenyi Polgári Kör elnöke tartott megemlékezést. A Kossuth Lajos emléktáblánál Sereg Ramóna 11.E. osztályos tanuló szavalt és Major Tamás a Kossuth Lajos Gimnázium tanára mondta el gondolatait. A Deák Ferenc emléktáblánál Király Dominika 10.B. osztályos tanuló szavalt és Dr. Unger András, a Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület elnöke mondott ünnepi beszédet. A Zeyk Domokos emléktáblánál Csikós Martin 13.D. osztályos tanuló mondott verset és Dr. Kovács Attila, a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának dékánhelyettese tartott ünnepi beszédet.

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata minden emlékhelyen koszorúzott. A megemlékezés virágait Dr. Iváncsics János alpolgármester és Fehérné dr. Bodó Mariann jegyző helyezte el.

A civil koszorúzás szervezője a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület volt. Közreműködött a fenti szervezeteken kívül az Óvári Gazdászok Szövetsége és a Mosonmagyaróvári Múzeumbarátok Köre.

« A 2 »

Vissza a kezdőoldalra