Nagycsaládos programok

A Mosonmagyaróvári Nagycsaládosok Életfa Egyesülete egy hagyományos programmal zárta a 2019-es évet. November 30-án a Fehér Ló Közösségi Házban rendezte meg Bemutatkozunk műsorát. A rendezvény az egyesület tagjai által készített művészi munkák kiállításának megnyitójával vette kezdetét. A régiek mellett új kiállítók is bemutatták munkáikat festmény, grafika és fotózás területéről. Ezt követően a színházteremben az egyesület tagjainak fellépésével egy kis színdarabbal – Siklós József: A betlehemi fogadós, zenés darabjával – hangolódtunk rá az Advent meghittségére, Jézus születése történetének felidézésével. Ezután „Zenés képek az Egyesület 2019. évi tevékenységeiről” összeállított beszámoló képeiben gyönyörködhettünk. Emléklapokkal köszönthettünk négy jubiláló házaspárt. Műsorunk befejezéseként a gyerekeket és felnőtteket egyaránt a Babos Bábos csoport „Északi manók varázslatos élete” című előadás szórakoztatta.

Január 9-én felbecsülhetetlen értékű és felejthetetlen ajándékot kaptunk a mosonmagyaróvári Hansági Múzeum vezetőitől. Munkácsy kiállítás megtekintésére invitáltak minket ingyenes belépéssel és tárlatvezetéssel.

Négy csoportra osztva 120-an tekintettük meg a páratlan szépségű kiállítást. Örültünk annak, hogy a rendkívül kitűnő, jó hangulatú tárlatvezetések során sok mindent megtudtunk Munkácsy életéről is. A tárlatvezetők szakmai tudása, felkészültsége folytán több mindent láttattak meg velünk a festményekben, mint önálló körbejárással. Köszönjük, hogy megtekinthettük a tárlatot, a legnagyobb magyar festő csodálatos alkotásait, remekműveit a Cselley-ház megújult kiállítótermeiben.

Köszönjük a múzeum igazgatójának és a város vezetőinek, hogy mindent megtettek azért, hogy Pákh Imre magángyűjtő Munkácsy-kollekciója városunkba érkezzen, és felejthetetlen élményt nyújtson a lakosság számára.

Az ajándékot azzal háláljuk meg, hogy mindenkinek mesélünk élményeinkről. Ezzel is hirdetjük, hogy érdemes időt szánni az évtized kiállításának megtekintésére.

Dr. Orbán Józsefné elnök