X. Mosonmagyaróvári Veteránjármű Találkozó

A Mosonmagyaróvári Veterán Jármű Egyesület sajtótájékoztatót tartott abból az alkalomból, hogy szeptember 4-én a Wittmann Antal parkban rendezi meg az ingyenes X. Mosonmagyaróvári Veteránjármű és Alkatrészbörze Találkozót. A sajtótájékoztatón részt vett Dr. Árvay István polgármester, Molnár Kálmán, az egyesület elnöke és Kulacs Zoltán, az UNO Motor Autósbolt tulajdonos vezetője.

Molnár Kálmán: „A Mosonmagyaróvári Veterán Jármű Egyesület 2012-ben alakult 23 fővel. Azóta 30 fő körülire bővült a taglétszám, és alapító tagok zöme ma is aktív tag. Első rendezvényünket 2012-ben a Flesch Károly Kulturális Központ parkolójában tartottuk nagy sikerrel. Rendezvényeinkre mindig meghívunk olyan klubokat, egyesületeket is, akik különböző autótípusokra szakosodtak. A mi egyesületünkben megtalálhatók a keleti és nyugati veterán járművek egyaránt. Igy alakult ki a motoros és az autós szekciónk. A veterán járművekkel kapcsolatban vannak követelmények, szabályok, melyekkel sokan nicsenek tisztában. Neuberger Tamás egyesületi titkár ennek a témának nagy szakértője, sok érdeklőnek ad segítséget. A pandémiás időszakban több jótékonysági akciót szerveztünk. A veteránjármű találkozót pár évvel ezelőtt a város kérésére és tanácsára összekötöttük az UNO Autó- és Motorosbolt roadshow-jával, így először az egyetem területére, majd a Wittmann Antal parkba került a rendezvény. Általában 160-170 autó és 150 motorkerékpár szokott megjelenni.”

Dr. Árvay István: „Egy aktívan működő 30 tagú egyesület, megbecsülendő dolog. Amellett, hogy jótékonysági akciókat is szerveznek, ennek a szép hobbinak áldoznak, amivel nagyon sok munka van. A rendezvény nagyon hosszú múlttal rendelkezik. Látszik, hogy hogyan válik attrakcióvá, ami egyre nagyobb közönséget vonz, egyre nagyobb városi jelentőséget kap. Köszönöm a hozzáértő és tettre kész csapatnak, hogy szívén viseli a rendezvényt. Bízom benne, hogy itt nem állnak meg, lehetne belőle akár többnapos rendezvény is, hogy profitáljanak belőle a város többi szereplői is. A helyszín adott, hosszútávon ki tudja szolgálni a rendezvényt.”

Molnár Kálmán: „A Mosonmagyaróvári Veteránjármű Találkozót és Alkatrészbörzét idén szervezzük meg 10. alkalommal. A kerek évforduló alkalmából egy kicsit bővítettünk a programokon. A szokásos programokon kívül lesz alkatrészbörze, kézművesvásár, büféárusok. Hagyományosan idén is lesz veteránbuszos kirándulás a városban, különböző kulturális programok, autó- és motor-szépségverseny. A reggel 6 órától délután 18 óráig tartó rendezvényen különböző díjakat adunk át, szakmai szempontok és a közönség ízlése alapján.”

Kulacs Zoltán: A Veteránautó Találkozó kísérőrendezvénye a Simson és Robogó Roadshow. Csigafutam, gyorsulási verseny, Simson kategóriában motoros ügyességi verseny várja az érdeklődőket. Évente hat-nyolc helyszínen tartják meg a roadshow-t, ennek egyik állomása a mosonmagyaróvári rendezvény. Többek között építettünk egy olyan ügyességi pályát, Ahol minden kezdő motoros próbára teheti tudását. A cél az, hogy tanuljanak egymástól, és a biztonságos közlekedésről a versenyzők.

 

 

Vissza a kezdőoldalra