Várostisztítási akció, felelősséggel a szebb környezetünkért

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a Föld Napja alkalmával szemétszedési, várostisztítási akciót hirdetett, amelyre nagyon sok civil szervezet, köztük egyesületünk is bejelentkezett. Az akció célja, üzenete a közös társadalmi felelősség, környezetünk tisztán tartása és a környezettudatos gondolkodás népszerűsítése. Mivel egyesületünk célkitűzései között szerepel a „A nagycsaládosok környezettudatos életmódra nevelése”, ezért egyértelmű volt az akcióban való részvételünk.

A megtisztítandó területet az Önkormányzat jelölte ki számunkra, amely a következő városrészt foglalta magában: Károly út körforgalmától a Kiserdő út a hídig, a Kiserdő teljes területe. Az Önkormányzat biztosította a gyűjtéshez a zsákokat, kesztyűket, kötözőket, a csomagban még csokit is találtunk, amelynek mindenki nagyon örült. Mivel nem tudott minden előzetesen bejelentkező eljönni, így az ő csokijukat a gyerekek kapták meg. Tizenkilencen gyűltünk össze az akcióra, köztünk volt 3 kislány és két kamasz fiú is.

A Kiserdőben az összes járható utat bejártuk, itt elsősorban eldobott palackokat fedeztünk fel.

A legtöbb szemetet a Gulyás Lajos út mellett gyűjtöttük össze, egy helyen egy szemétlerakó helyet is felszámoltunk. Sok szemét gyűlt össze a Fácános úton is. Sajnos nagyon sok eldobott csikket találtunk az utak mentén. Összesen 24 zsák szemetet szedtünk össze. Elszomorodtunk a sok-sok eldobott szemét látványától, a felelőtlen emberek viselkedésétől.

Nagyon jó közösségépítő program volt, úgy éreztünk tettünk valamit városunk tisztaságáért, a szebb és élhetőbb környezetünkért. Köszönöm megjelent tagjainknak a lelkes részvételt!

Orbán Józsefné elnök Mosonmagyaróvári Nagycsaládosok Életfa Egyesülete

Vissza a kezdőoldalra