Tableteket kaptak a tanodás diákok

2015 óta működik a Mosonmagyaróvári Tanoda városunkban a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület fenntartásában a Családok Átmeneti Otthona épületében. Az egyesület 30 hátrányos helyzetű gyermek kompetencia-fejlesztését, felzárkóztatását, nevelését vállalta annak érdekében, hogy megállják a helyüket az iskolában, a továbbtanulási esélyeik javuljanak. Tanoda munkáját, a gyermekek helyzetét. Március 16-tól valamennyi általános iskola, így a Tanoda is bezárt, illetve online oktatásra tért át. A gyerekek informatikai eszközök nélkül nem tudtak kapcsolatot teremteni tanáraikkal. Ebben a helyzetben nagy segítség volt a Családok Átmeneti Otthona támogatása, akik számítógépeket helyeztek a tanoda helyiségében.

A végleges megoldás érdekében Nagy Sándor, a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület elnöke kéréssel fordult a dr. Árvay István polgármester úrhoz, hogy a város segítse a tanoda informatikai eszközökkel való felszerelését. A polgármester a kérés teljesítése ügyében nem zárkózott el, de türelmet kért, hogy áttekinthesse a Mosonmagyaróvár költségvetési lehetőségeit. Végül ősszel született meg a döntés, hogy a város a koronavírus helyzet miatti vészhelyzetben 2.000.000 forinttal támogatja a Mosonmagyaróvári Tanodát, melyből informatikai eszközök vásárolhatók. A tanodát fenntartó szervezet a támogatásból az alábbi eszközöket vásárolta meg: 10 darab tablet, 10 darab SIM kártya, 10 darab 30 GB feltöltőkártyás mobilinternet, 10 darab Windows 10 operációs rendszer, 10 darab Microsoft Office 19 felhasználói program, 1 darab asztali számítógép, 1 darab monitor, 1 darab laptop.

Az eszközöket ünnepélyes keretek között, de szűk körben december 3-án adta át dr. Árvay István polgármester a tanodában. Jelen volt a tableteket átvevő tíz tanodás gyermek, a tanoda pedagógusai, Nagy Sándor, a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület elnöke és a Családok Átmeneti Otthona képviseletében Kopf Katalin és Kovács Andrea.

A gyerekek nagy örömmel vették birtokba a tableteket, s a polgármesternek átadott általuk készített apró ajándékkal köszönték meg a segítséget. A rendezvény végén meglepetésként megjött a mikulás, aki szintén megajándékozta a gyerekeket.

 

Vissza a kezdőoldalra