Nagycsaládosok látogatása a Mosonmagyaróvári Termálfürdőben

November 10-én a Mosonmagyaróvári Nagycsaládosok Életfa Egyesülete tagjainak lehetősége volt a Mosonmagyaróvári Termálfürdőt, valamint a Gyógyfürdő gyógyászati részlegét megtekinteni. Talán az időpont (14 óra) miatt csak tíz fő érdeklődő volt körünkből.

A szálloda bejáratánál (Flexum Thermál&Spa) Vizsy Ferenc marketingigazgató köszöntött bennünket, majd először a gyógyfürdő gyógyászati részlegére vezetett bennünket, ahol Smukné Radek Bernadett részlegvezető előadást tartott az itt végzett tevékenységekről. Többek között medencefürdő, kádfürdő, szénsavfürdő, súlyfürdő, víz alatti vízsugármasszázs, gyógymasszázs, iszappakolás, illetve víz alatti csoportos torna található itt. Elmondta, hogy lehet TB támogatással is a fentieket elfogadható áron igénybe venni. Megnéztük a termeket, szobákat, ahol kezelések zajlanak. Mindenhol tisztaság, rend és jó meleg volt. Úgy éreztem közben azonnal igénybe venném a szolgáltatások bármelyikét. Meglepett, hogy fizikoterápiás kezelések is zajlanak itt, igaz ezek nem TB támogatottak. Viszont akinek sürgős, annak nem kell várni hónapokat, mint a Vízpart utcai kórházi rendelőben.

Ezt követően Vizsy Ferenc átkísért bennünket a fürdő területére. Az 50 éves gyógyfürdőben jelenleg hét különböző hőfokú medence van. Zöld területek, belső pihenők, éttermek, büfék találhatók. A két mély forrású kútból nyert gyógyvíz Európa 5. legjobb hatásfokú gyógyvizei közé tartozik. A 74 fokos víz hűtve jut a medencékbe. Rendkívül magas az ásványi anyag tartalma. Összetevőinek köszönhetően a víz gyulladáscsökkentő hatású, kedvezően hat az izomműködésre, valamint a keringésre. Segít a betegségek megelőzésében is. A víz ivókúrára is hatékony, kiválóan alkalmas valamennyi mozgásszervi betegségre (meszesedés, porckopás, csontritkulás, ízületi gyulladás, baleseti utókezelés). Megtekintettük a medencéket, a pihenő helyeket, végül az étteremben foglaltunk helyet és kávé, üdítő, tea mellett összegeztük a látottakat.

Sok évvel korábban én is rendszeres látogatója voltam a fürdőnek, de valahogy abbahagytam. Most lepődtem meg, mekkora felújításon ment keresztül ez a létesítmény: megszépült, korszerűsödött, városunk igazán büszke lehet rá. Sajnos az előadásból tudom, hogy a helyiek érdeklődése rendkívül alacsony. Megfogadtam, hogy a jövőben újra helyet szorítok a hétköznapokban a fürdő látogatására. Remélem, hogy aki a fentieket elolvassa kedvet, késztetést érez a gyógyfürdő és a gyógyászati részleg látogatására.

Varga Gábor

 

Vissza a kezdőoldalra