Mikulás és Advent öröme a kertbarátoknál

Évzáró taggyűlést tartott a Mosonmagyaróvári Kertbarátok Köre.

Mikulás napján, délután szerencsésen módunk volt találkozni az év utolsó taggyűlésén, melynek helyszíne a Művelődési ház. A borongós időjárás ellenére is a tagságunk fele kis batyukkal megjelent e jeles napon, amikor a Mikulás ünnep és az Adventi megemlékezés volt a napirend. Érthető volt az egyesület tagjainak távolmaradása, amit a járvány helyzettel kapcsolatos „félelemre” hivatkozással indokoltak.

Röviden tájékoztattam a megjelenteket az elmúlt hetekben történtekről, hogy megállapodási szerződéssel kaptunk egy „Befőzés automatát”, a jövő évi 50 éves Jubileumi ünnepségünket május hónapra tervezzük. Erre az alkalomra kerül sor egy átfogó Jubileumi könyv kiadására, amelyre az előkészületek megtörténtek. Születésnaposok ünneplésére – sajnos a kerek évfordulós 75 és 80 éves tagtársunk nem jelent meg – nagyon szép verssel készültünk. Ezt követte a Mikulás ruhába öltözött tagtársunk ajándék osztása, valamint a Mikulás ünnep és az Advent ünnepek történetének ismertetése. Elhangzott Ady Endrétől a „Karácsonyi ének” című vers. Asztalra kerültek a találkozóra hozott sós és édes sütemények, italok. Egymást kínáltuk, örömteli hangulatban, a karácsonyi készülődés témakörében zajos beszélgetés alakult ki.

Pilinszky János szavait idézve; A karácsony a szeretet és ádvent a várakozás megszentelése. Aki pedig jól várakozik, az időből épp azt váltja meg, ami a leggépiesebb és legelviselhetetlenebb: hetek, órák, percek kattogó, szenvtelen vonulását. Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel se kevesebb annál, amire vár.

Az összejövetel utolsó perceiben kértem a megjelenteket és a távolmaradott tagtársainkat azok hozzátartozóit, hogy december 11-én a kertbarátok által rendezett jótékonysági rendezvényre az Iparos házhoz jöjjenek el, ott a szabad térben a jó levegőn együtt tudunk lenni. Jótékonykodás öröme mellett a találkozás, beszélgetés segíti az ünnepre való hangolódást, lelki feltöltődést.

Jáni Lajos kertbarátok elnöke.

Vissza a kezdőoldalra