Megyei Civil Nap Győrújbaráton

A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, mint a Győr-Moson-Sopron Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ cím birtokosa, Civil Napot tartott szombaton a Timaffy László Művelődési Házban. A délelőtti programot a Téti Ifjúsági Fúvószenekar Egyesület nyitotta meg előadásával.

Dr. Iváncsics János, a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezetője beszédében kiemelte: a civil szervezetek önként, szabadidejüket feláldozva végzik tevékenységüket. Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében hangsúlyozta: a civil szervezetek közösségi tevékenységet végeznek, együtt tesznek a társadalomért. Köszönetet mondott azoknak a vállalkozásoknak, gazdasági szervezeteknek, magánszemélyeknek, akik támogatják és felkarolják ezeket a szervezeteket. Kóbor Attila, Győrújbarát polgármestere kifejezte örömét, hogy a Civil Napot a településükön szervezték meg.

A köszöntők után átadták „A megye civil szervezete 2021” díjat. Az elismerést a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség, a mosonmagyaróvári szervezetek ernyőszervezete kapta. Szolgáltatásaikkal és programjaikkal a helyi szervezetek fejlődését segítik. Céljaik között szerepel a civil társadalom fejlődésének elősegítése, a környezet- és természetvédelmi kultúra fejlesztése, a kulturális értékek feltárása és ápolása. A díjat a szövetség elnöke, Nagy Sándor vette át.

– Nagy meglepetés volt az elismerés. Mosonmagyaróvár és környéke aktív a civil életet tekintve, munkánk során mintegy másfél száz szervezetet fogunk össze. Köszönöm azoknak, akik folyamatosan támogatják tevékenységünket – fogalmazott.

Az eseményen elhangzott: a civil életben nem csak szervezetként lehet maradandót alkotni. A „Civilként a köz szolgálatáért 2021” elismerést Zajovicsné Vizer Bernadett vehette át, aki a Lurkó Alapítvány alapítója és húsz éve vezetője. A méltatásban kiemelték: ő az, aki munkatársaival próbálja könnyebbé tenni a kórházba került gyermekek és szüleik számára a betegség időszakát. Vezetésével három játszóházat alakítottak ki és számos műszerhez segítették hozzá a győri kórházat.

– Az alapítvány húszéves évfordulójához közeledve különösen nagy öröm számunkra ez a díj. Sokat teszünk a gyermekekért, a csillogó szemekért, a kicsikért, akik a szívünkbe férkőztek. A járvány elejétől nemcsak a gyermekeket segítjük, hanem a kórház összes osztályát – mondta el Zajovicsné Vizer Bernadett.

A Civil Nap keretében a megyei civil szervezetei is bemutatkoztak standjaiknál a kilátogatók részére. Mosonmagyaróvárról a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség, a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület és a Mosonmagyaróvári Nagycsaládosok Életfa Egyesülete vett részt a civil börzén.

Az esemény végén a Közösségi értékeink Győr-Moson-Sopron megyében című fotópályázat díjazottjainak elismerése következett. Első helyen Dombi Alajos végzett „Rétes” című fotójával, a második helyezett Tuller István „Együtt az úton” című fotója lett, míg a harmadik helyet Kissné Molnár Edina „Apró településünk önzetlen összefogása” című fotójával szerezte meg.

(Forrás: Kisalföld)

 

Vissza a kezdőoldalra