Kiránduló evangélikusok

Június 25-én autóbuszos kirándulást szervezett Kiss Miklós evangélikus esperes vezetésével a Mosonmagyaróvári Evangélikus Egyházközség és levéli, hegyeshalmi és rajkai társgyülekezetei. A kellemes kirándulóidőben a 35 fős társáság először a Várpalota melletti Nagy Magyarország Parkba látogatott. Itt megtekintették a trianoni kiállítást, sétáltak az 1000 éves Magyarország tiszteletére emelt milleniumi emlékművek makettjai között.

A következő úti cél a várpalotai Thury vár volt. Magyarország egyik legjobb állapotában fennmaradt, felújított vára több kiállításnak ad otthont. Megtekintették a vár- és helytörténeti kiállítást, a középkori konyhát a várkápolnát, a kínzókamrát, a viselettörténeti kiállítást, sétáltak a várfalon.

A tartalmas várlátogatást közös ebéd követte. Jóízűen fogyasztották el a felszolgált gulyáslevest. Innen Tésre utaztak, ahol megtekintették a jó állapotban fennmaradt, ma is működősképes középkori szélmalmot. Majd az autóbuszról leszállva rövid gyalogtúra után egy kilátóról a Balaton felvidék panorámájában gyönyörködtek. Útban hazafelé még megálltak egy fagyizásra, s jókedvűen, élményekkel gazdagon érkeztek meg az esti órákban Mosonmagyaróvárra. Jó közösségépítő nap volt a túra.

Nagy Sándor

 

Vissza a kezdőoldalra