Húsvéti adomány nőktől családoknak

Nagyon kevés konkrét programja volt az elmúlt időben a Nők a Városért Egyesületnek, mivel nem tudhatjuk, mi várható, milyen korlátozások várnak ránk.

Előre egyeztetett programunkat, a Tavaszi süteménysütő versenyt sem tudtuk megtartani, pedig ennek bevételéből szerettünk volna családoknak segíteni az közelgő ünnepekre.

Már a tavalyi évben sem tudtunk rendezvényeket tartani. Bevételünk csak a tagdíj volt és az 1%-os felajánlások. Tagságunk úgy döntött, hogy a befolyt 1%-os támogatásokból oldjuk meg a már rendszeressé vált Húsvéti adományt a családok részére. A védőnőktől kaptuk meg olyan családok telefonszámát, akik segítségre szorulnak. Négy családban gondolkodtunk, de közben megtudtuk, hogy van egy család, ahol az Anyuka nagybeteg, a gyerekek még tanulnak. Így egy ötödik család is lett a listánkon. Telefonszámok alapján felvettük a kapcsolatot a családokkal és március 30-án bevásároltunk részükre. Egyesületünk tagjai saját készítésű lekvárokat ajánlottak fel. Az egyik családnak női cipő kérése volt, három pár cipőt kapott az Anyuka szintén tagjainktól. Volt, aki kislány ruhát, cipőt kért és neki is tudtunk segíteni.

Tolnai Imréné elnök

Vissza a kezdőoldalra