Batyusbál a kertbarátoknál

Felkészülés a jeles Farsangi bálra már egy hónappal ezelőtt elkezdődött, mert a humoros jelenetekre fel kellett készülni az önkéntes stábnak. Szerepelt a műsorban ének, tánc, kabaré és vidám jelentek. A jelentkezés önkéntes volt a Farsangi összejövetelre, amelyet kénytelenek voltunk az tagtásunk által önként felajánlott üzemében tartani, mivel a szokott helyen a Művelődési házban nem kaptunk lehetőséget a betervezett sűrű programok miatt. Ezt utólag nem is bántuk. A tágas üzemben az elrendezett területen nagyon szépen kialakításra került a szórakozásra létesített asztalok, padok. A zene sem hiányozhatott, amely szórakoztatta a megjelenteket. Kocsikkal és taxival megérkezett kertbarátok egy lelkes kiszolgáló személyzet által kialakított helyen foglaltak helyet.

Került az asztalra sütemény, édes és sós, üdítő, bor, amely a borbírálatból megmaradt és a tagok által hozott italok. Megtelt egy asztal a tombola tárgyakkal, amelyet a késő esti órákban kisorsoltunk a jelenlévők között. Nagyon jól sikerült a bográcsban elkészített sertéspörkölt, amelyet köszönhetünk Pánczél Vendelné Gizinek és Litresits Józsefnek, akik mindent megtettek, hogy mindenki számára elfogadható ízvilágot kapjanak a magukkal hozott tányérokba. Kenyérrel és savanyúsággal fogyasztottuk, volt belőle bőséggel. Az estebédet követte a zenés mulatozás, amelyben szinte mindenki részt vett. A jó hangulatban csak a késő esti órákban csökkent a létszám, mert mindenki olyan jól érezte magát, hogy nem akart hazamenni. Végül egy kis csapat, akik a szervezésben élen jártak maradt a bálteremben és raktunk rendet, de csak másnapig, mert a „morzsa parti” sem maradhat ki, hiszen maradt bőven, ami mellett megbeszélhetjük a Farsangi bálon történteket, a maradék pedig bőven elég lesz még a Borbírálat eredményhirdetésére és a metszési bemutatóra.

Köszönöm a szervezésben és a műsorban élenjárókat, a megjelent kertbarátoknak a részvételt, amely nagyban hozzájárult egyesületünk összetartásához és szükségességéhez, mert nem csak a kertben, hanem a szórakozáskor is jól érezzük magunk. Remélem, hogy a házigazda máskor is megtűr bennünket a fatelep tágas termében.

Jáni Lajos kertbarát elnök

 

 

Vissza a kezdőoldalra