Állami kitüntetések március 15-ke alkalmából

Március 11-én pénteken a központi ünnepségre kaptam meghívást, amelyre vonattal utaztam fel Budapestre. A vasútállomáson az ünnepség egyik szervezője, Böröndi Lajos várt. Időben érkeztem, a ruhatárban történt kabát leadást követően a regisztráció történt, ahol kis cédulán megkaptam a helyemre szóló cetlit. Itt a széken a nevemet nagy betűkkel már jelezte egy lap.

Meghívómon ez szerepelt: „Magyarország Köztársasági Elnöke, a Mosonmagyaróvári Kertbarát Kör elnöke, a Győri Pénzügyőr Nyugdíjas Klub titkára, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nyugdíjasainak Országos Szövetsége portáljának szerkesztője részére szerteágazó civil tevékenysége, az országos és helyi társadalmi szervezetek kapcsolatainak ápolása és tevékenységének elősegítése érdekében végzett önzetlen munkája elismeréseként a MAGYAR EZÜST ÉRDEMKERESZT kitüntetést adományozta.”

A kitüntetést a Szépművészeti Múzeum Román Csarnokában Dr. Nagy István agrárminiszter adta át. Az ünnepség megkezdése a Himnusz éneklésével történt, majd rövid műsorral leptek meg bennünket. A moderátor a kellemes hangú Gundel Takács Gábor volt, aki hibátlanul levezette az asszisztáló hölgyekkel összhangban a több mint száz személy díjazási ceremóniáját.

Mosonmagyaróvárról Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült: Jáni Lajos, a Mosonmagyaróvári Kertbarát Kör elnöke, Moldoványi Géza, a Széchenyi Polgári Kör elnöke és Thullner István helytörténész.

Az elismerések átadását követően állófogadás következett, ahol étellel és itallal szolgáltak fel a díjazottaknak és vendégeiknek.

Köszönöm az elismerést, ígérem, hogy a jövőben is mindent megteszek annak érdekében, hogy segítsem a civil szervezetek együttműködését, a kapcsolatok ápolását. A kertbarátok 50 éves évfordulójának méltó megünneplése érdekében, hogy az esemény megrendezése maradandó élményt hozzon tagjaink és a városunk, környezetünk körében.

Jáni Lajos kertbarát elnök

Vissza a kezdőoldalra