A Kühne fúvósok bemutatkozása Szencen

Szenc város első említésének 770. évfordulójára alkalmából rendezett ünnepségre háromfős hivatalos delegáció kíséretében látogatott el Dr. Árvay István polgármester testvérvárosába, a szlovákiai Szencre.

Az ünnepi alkalomra igényes kivitelezésű szlovák-magyar nyelvű emléklappal készült a mosonmagyaróvári önkormányzat, melyet a város vezetője, Dušan Badinský szenci polgármesternek adott át. Az esemény kapcsolódott a 10. jubileumi, Szenciek a szencieknek fesztiválhoz, ahol a mosonmagyaróvári Kühne Koncert Fúvószenekar is fellépett. A felkonferáláskor a Kühne zenekar tiszteletbeli örökös karmesterét, Hernádi Sándort is köszöntötték és nagy tapssal fogadták az ifj. Vámos Gábor karmester vezette fúvósok remek hangulatú számokból összeállított műsorát.

Az esti órákban az ugyancsak testvérváros, Kőszeg Város Fúvószenekara is sikerrel lépett fel, melynek karnagya, művészeti vezetője a halászi származású Szilágyi Miklós volt, aki mai napig kötődik Mosonmagyaróvárhoz, hiszen a Mofém Fúvószenekarnak és a Moson Big Bandnek is hangszerel zeneműveket.

Forrás: LajtaPress

 

Vissza a kezdőoldalra